...så da har vi i grunnen forholdt oss til den offisielle utgaven...nemlig å gjøre alt mulig. Sånn som å vaske og rydde i kjøkkenskapene, sortere papirer, vaske klær, rydde, rydde og rydde litt til...og så har vi spist deilig hjemmelaget laksesuppe med foccaciabrød til middag.
Kjenner på kroppen at juni nærmer seg, forventning og deilig spenning øker i takt med dagenes marsj mot midtsommer. Alle vinterklær er stuet vekk, sammen med en stille bønn om de ikke trengs før det blir lange kjølige, men akk så vakre høstnetter igjen...
Pinsehelgen har vært stått i overraskelsens tegn. Jeg visste at noe hemmelig skulle skje, og det ble veldig, veldig vellykket. Stein hadde bestilt rom til oss på Rica Nidelven, og lørdag formiddag entret vi Solsiden for shopping. Etter å ha handlet noen snasne småting til damen(det er meg det da, hehe...)så kjøpte vi friske bær, chilisjokolade og aviser(som vi såvidt fikk tid til å lese...)gikk vi på stamstedet vårt "bare blåbær"(vi har et til, og det er "Lille" på torvet, som har verdens aller beste pizza). Der spiste vi en bedre sandwich og iskald pils-lunsj...det smakte nydelig...
Om kvelden var det ny overraskelse på gang. Ut å spise. Pent tøy. Så ruslet vi oppover i byen. Stein hadde den aller største moro av mine gjetninger etterhvert som vi gikk. Grønn Pepper, nei...Carl Johan??...nei...og slik fortsatte det videre til vi kom til Leüthenhaven...da gikk det opp et lys for undertegnede...EMILIES!!...den hadde jeg jo hørt om, men ikke vært inne på. Så spennende!...
Kvelden ble vidunderlig...en kulinarisk reise, et smaksmessig fyrverkeri, et sanseapparat som fikk en sjokkartet høydare... det begynte pent, med en appetittvekker...aspargessuppe med champagne(skrives fortsatt sånn ja...), videre var det laks med avocadokrem og ertepurè, som var fulgt av en tørr hvitvin, fanstastisk smaksbombe. Rett nummer 3 var uerfilèt på en seng av sorte linser, med en utsøkt smørsaus og asparges i følge med en halvtørr hvit...
Så beveget vi oss inn på kjøttavdelingen...entrecotê av kalv, med sellerirotpurè og savoykål, en sopp(fikk ikke med meg hva slag, med deilig var den)fulgt av en deilig, smaksrik rødvin...
Så var det hvilerett...spansk ost, med nøttebrød og akasiehonning...en drøm av en søt hvitvin som forsterket den kraftige, og smaksrike ostesmaken...
Og til dessert...hold dere fast...mascarponeis med krokan og en kake med en myk kremet bunn av kremost, en tykt deilig lag med hvit sjokolademousse toppet med en syrlig pasjonsfrukt...og en dessertvin tuftet på sitrusfrukter...som dere skjønner var jeg i mathimmelens mekka, eller noe sånt denne pinseaften...avslutningsvis ruslet vi gjennom mailyse Trondheimsgater, for det er lyst hele natta her nå...og tilbake på hotellrommet for å krølle oss sammen i pinsenatta...
-takk for du klarte å holde på hemmeligheten, kjæresten min...sånne overraskelser tar jeg mer enn kjempegjerne i mot mange flere ganger...og i dag, andre pinsedag er Sebastian 6 måneder...et halvt år, og det er ganske mye det...
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar