søndag 28. mars 2010

Spesielle Stokkøya på fantastiske Fosen...

Mars kan være temmelig dramatisk ved kysten...


De flotte, originale badestampene ble brukt på fredagskvelden, ble visstnok veldig, veldig varmt oppi der etterhvert som det det fyrt. Men på søndagmorgenen var de frosset igjen..

Tidlig på morgenen på søndag, mens alle andre i hele verden ikke hadde tenkt på å begynne å bevege seg under dyna, var jeg ute å gikk meg en alldeles eventyrlig morgentur. Der soloppgangen hadde begynt å forgylle skyene, og alt rundt meg ble farget i et utrolig rosa lys, fuglene hadde enda ikke begynt sin morgensang...verden var total stillhet...og rosa...


Undertegnede på tur i ei snødekket fjære på lørdagsformiddagen, fotografen har trosset feber og dårlig form, og begitt seg ut på tur...selv om den ble ganske kort...så var det verdt det, ikke sant;)



Lørdagslunsjen...har du ikke smakt dette, så er det bare å sette igang...østers, eddiksaus mm





Strandbaren på Stokkøya, med fantastisk utsikt mot havet, en glede å sitte der inne og nyte det vidunderlige lyset, som endret seg for hvert eneste minutt





Et 10 års jubileum bragte oss midt i vårmåneden mars til Stokkøya på Fosen. Alle forventninger om vakker vårsol og fuglekvitter i fjæra, ble grundig gjort til skamme. Men alternativet var mye, mye bedre...kysten av Trøndelag, vinterkledd og full av variasjoner i været, er spennende, vakkert og direkte uforglemmelig. Vi ankom Stokkøya på fredagskvelden, og ble innlosjert i en av de spesielle, sublugarene. Viden kjent i arkitekturkretser for sin spenstighet, og sitt spesielle valg av materialer, både i husene og i interiøret.

Fredagskvelden ble vi servert en deilig 3-retters. Til forrett var det italiensk skinke, med parmesan, ansjos og ruccola. Til hovedrett var det en utsøkt bakt torsk med skalldyrsrisotto, og til dessert en nydelig vaniljepudding med karamelliserte epler...(vann i munnen nå??...det kommer mer)...

Lørdag formiddag var det sjømat-lunsj, som pangstartet med østers og champagne(joda, jeg holder på prinsippene mine, og skriver konsekvent champagne på denne måten). Deretter var det kamskjellåpnekurs, og selvfølgelig smaking, både marinert og stekt kamskjell ble inntatt ble velbehag... videre var det sjøkreps, som var gitt en kjapp stek i ovnen, og deretter servert i en kremet skalldyrsuppe...kan det bli bedre...defintivt ikke, den suppa var en skikkelig "bullseye". Avslutningsvis var det blåskjell, marinert i en spenstig krydderblanding, der chili var en av hovedingrediensene...
Lørdag kveld var det steinsoppsuppe, lammeskank av villsau, med potetpurè. Den som liker mat, sånn som oss, kan egentlig ikke få noe særlig bedre enn det...ferskt lam, namnam...
Og til dessert var det sånn derre sjokoladekake vet du, sånn som stekes bare litt, og så renner det varm sjokolade ut...og oppå der var det frukt, som hadde trukket i en sukkerlake(med bla ingefær kunne jeg kjenne...)
Spennende mat, supre mennesker, flotte omgivelser, utrolig smakfulle viner og mye varme...sånn kan det være på Fosen ei helg i mars. Det høres visst ut som om det bare var mat det dreide seg om, det var ikke det, men så mye god mat må ha sin spalteplass hos en mat- og ingrediensfreak som meg...
-og hjemturen gikk i et vinterhvitt landskap, som kunne konkurrere med hvilket som helst julekort...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar